LANGDORPSESTEENWEG 20,
3200 Aarschot, Belgie
016 56 78 45
rotan.meire@gmail.com
OPENINGSUREN
Di tot Vrij 10:00-12:00 en 13:30-18:00
Za en Zo 13:30-17:00
  • Volg ons op Facebook en Instagram

  • TOTALE UITVERKOOP wegens stopzetting!!!

  • TOTALE UITVERKOOP wegens stopzetting!!!

Bestaat reeds meer dan 145 jaar.

De rotanzaak MEIRE vindt zijn roots in het Vlaamse land rond 1870. Daar werden door de familie Meire rieten manden gemaakt. Grootvader Meire kwam met zijn handel in rieten manden naar het Brabantse Aarschot afgezakt, waar hij zich in 1935 definitief vestigde.Zijn zoon Roger stapt op 14-jarige leeftijd eveneens in het vak. Hij specialiseerde zich in het maken van rotan meubelen.Na de bouw van een eigen atelier en showroom, kwam een eigen collectie rotan meubelen tot stand.Ondertussen is het kleinzoon Johan die de zaak verderzet. Ook bij hem zit "rotan" in het bloed.In het atelier worden nog steeds rotanstokken gestoomd, geplooid en omgevormd tot juweeltjes van salons. Kussens worden in eigen huis getekend, gesneden en genaaid. Van het ruwe materiaal tot het gestileerde meubel. Het hele proces verloopt hier in huis, terwijl je erbij staat.


Onze oerdegelijke meubelen maken eigenlijk hun eigen reclame. In deze met de blote hand vervaardigde kunststukjes klopt immers het hart van de makers. Wil je in je veranda of woning een of ander speciaal modelletje ? Dat maken we dan, precies op maat. Geef je de voorkeur aan een eigen stofje ? Zeg het maar !Een herstelling aan een eigen meubel is echt een uitzondering. Maar het is ook geen probleem. In een handomdraai maken we er een nieuw stuk van.Stoelzitten caneren of biezen zitten herstellen ? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.


We voeren ook enkele rotanreeksen in, vooral uit Indonesië en de Filippijnen, wat voor een exotisch tintje zorgt en meer prijsvariatie geeft.Maar we blijven wel veeleisend. Alleen het beste en het mooiste werk halen we in huis. Een fraai rotanstuk mag ook een leven lang meegaan. Voor minder is een Meire niet tevreden !


Overtuig jezelf en kom vrijblijvend eens een kijkje nemen.

 

Maar let op ! Denk niet meteen : "ah, hier is het". Schijn bedriegt! De echte showroom ligt achterin !